2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet és az ember – elektronikus olvasnivaló téli estékre

Ernst Haeckel neve ma leginkább a „biogenetikai alaptörvény” szerzőjeként ismert a köztudatban, mely tétele szerint az egyedfejlődés megismétli a törzsfejlődést. 

Ezt az elméletét a genetikai és embriológiai kutatások egyre több irányból alátámasztani látszanak. De Haeckel több volt, mint biológus, zoológus és egyetemi tanár. Nagy ívű gondolatai egykor igencsak népszerűek voltak, és tehetséges rajzoló is volt.

Számos rendszertani művéhez maga készítette művészi színvonalú, ma is szemet gyönyörködtető rajzait-metszeteit.

Ebben a kötetben féltucatnyi írása került összefűzésre, amelyek színvonala változó ugyan, sőt, néhánynak tudományos értéke is elpárolgott, mégis egy csillogó elme sziporkázó eszmefuttatásait tartalmazzák.

A jövőre vonatkozó fejtegetéseit megmosolyogjuk, a társadalmak besorolását és skatulyázását elutasítjuk, ám egy sokoldalú tudós érdekes fejtegetéseiből ma is meríthetünk: ha van a tudósnak véleménye arról a társadalomról, melynek tagja, mondja ki, képviselje bátran.

Fotó: libri.hu
  • ISBN: 9789635590797
  • Kiadás éve: 2020
  • Formátum: epub, mobi
Neked ajánljuk
Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? Cserfes Rózi az erdőben Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam