2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jess French: A csimpánz-mentőakció

El sem tudod képzelni, mi minden történhet egy vadon élő kis csimpánzkölyökkel! Az emberek fogságba ejtik, kihasználják a kedves kis állatot, és a kiszolgáltatott kölyök csak az állatvédők segítségével kerülhet újra biztonságos, természetes közegbe.

A könyv egy csimpánzkölyök fogságba esésének és kiszabadulásának története 8 fejezetre bontva, így esti meseként is olvasható. A mese gördülékeny, szinte filmszerűen ábrázolt, minden oldalon fotókkal illusztrálva – olvasható a Csupa Zöld könyvajánlójában.

Az események elmesélésén túl a gyerekek rengeteg tudást is szerezhetnek a könyvből.

Az ismeretterjesztő könyvben párhuzamosan halad az igaz történet elbeszélése és a környezeti nevelés. A könyv bemutatja, milyen emberi tevékenységek veszélyeztetik ma az emberszabásúak fennmaradását, és közben alaposan megismerheted a csimpánzok életmódját és szokásait.

Forrás: FOXBOOKS/youtube.com
Neked ajánljuk
Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam