2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi jöhet az összeomlás után?

Thore D. Hansen „A legtisztábbak” című regénye racionálisan átgondolt vízió a klímaváltozás következményeiről, az összeomlás szélén álló civilizációkról és a mesterséges intelligencia határairól. Egy regény, amely mesterien tükrözi a jelenünket a jövőben.

2041. szeptember 21-én eljött a Föld nulladik órája. Az emberiség képtelen volt megállítani a klímakatasztrófát, és a globális felmelegedés következményeként elkerülhetetlen volt az összeomlás.

A megmaradt kormányok megállapodtak, hogy a túlélés érdekében alávetik magukat a legtökéletesebb mesterséges intelligencia, Askit irányításának, ami megtervezi és végrehajtja a globális szükségállapot-programot. 2191-ben a pusztító háborúk, járványok és éghajlati katasztrófák után Askit a béke korszakába vezette az utolsó tízmillió túlélőt.

A bolygó regenerációjának biztosítása érdekében Askit új elitet, az emberi evolúció legújabb szintjét hozta létre, amelynek személyes fejlődését állandóan figyelemmel kíséri és ellenőrzi. Ők a legtisztábbak.

Eve Legrand utolsó vizsgájára készül, egy lépésre van attól, hogy ő is a kiválasztottak közé kerülhessen. Élete azonban egy csapásra megváltozik, és a metropoliszokon kívüli világokban szembesül a valósággal, amely radikálisan megkérdőjelezi Askit rendszerébe vetett hitét. 

Fotó: europakiado.hu
  • Kiadó: Európa Könyvkiadó, 2020
  • Terjedelem: 440 oldal
  • ISBN: 9789635043262
Neked ajánljuk
Tuomas Aivelo: Végtelen paraziták A hőség gyermekei – az első magyar klímafikciós novelláskötet 2021 Ausztrália elmúlt évtizedének leghűvösebb, legcsapadékosabb éve volt A lakosságra is számítanak a hétvégi fülesbagoly-felmérésben Így változik meg a Golf-áramlat működése
Tovább a forrásra: europakiado.hu
Vissza
Hírfolyam