2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jonathan Safran Foer szerint bolygónk megmentése a reggelinél kezdődik

Annak nyomasztó tudata, hogy Földünk az emberi tevékenység következtében fokozatosan melegszik, egyre inkább a mindennapjaink részévé válik. De hogyan lehetne érdekeltté tenni az emberiséget tulajdon túlélésében?

Miképp tudnánk leküzdeni azt a tétlen közönyt, mely lehetetlenné teszi, hogy szembenézzünk a globális környezeti krízis jelentette veszélyekkel? És tehet-e egyáltalán bármit is az átlagember bolygónk megmentése érdekében? Jonathan Safran Foer ezen fajsúlyos kérdések megválaszolására vállalkozik.

A Globális öngyilkosság egyedülállóan bátor számvetés a klímaválságot övező félelmekkel és tehetetlen dühvel.

Aprólékos kutatáson nyugvó, gondolatébresztő értekezés az éghajlatváltozás okairól és lehetséges megoldásairól, élvezetes történelmi példákkal tűzdelt, egyszerre illúziómentes és reményteli felszólítás a kollektív cselekvésre, egyúttal magával ragadó személyes vallomás is, amelyben a szerző kíméletlen őszinteséggel tárja fel a könyv írását kísérő belső vívódásait.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: HELIKON KIADÓ KFT., 2020
  • Oldalak száma: 304
  • ISBN: 9789634793892
  • Fordító: Tábori Zoltán
Neked ajánljuk
Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel Képek a napfogyatkozásról (képgaléria és videó) 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam