2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hannah Wilson megmutatja, mi történik a szeméttel

A könyvből a kisebb és nagyobb gyerekek nemcsak a szeméttel kapcsolatos legkülönfélébb kérdésekre kapnak választ, de a szerző hasznos tippjeivel a felhalmozott szemét mennyiségét is csökkenthetik, sőt, újrahasznosításukhoz is ötleteket kapnak.

A gazdagon illusztrált kötet az angolszász ismeretterjesztő hagyományt követve agitál az aktív környezetvédelem mellett, mindezt úgy, hogy a probléma bemutatásán kívül a mindennapokban megvalósítható teendőket is részletesen ismerteti – fogalmaz a Qubit. könyvajánlója.

Wilson a folyamatábrák és az infografikák meggyőző erejében bízva, a kevesebb több elvét követve ismerteti a 8–14 évesekkel a tömegtársadalmak egyik fő környezetkárosító tevékenységét, a szemetelést. 

A szerző a műanyag-, üveg-, papír-, fém- és textilgyártás környezetkárosító hatásai mellett a globális élelmiszeripar terheit is végigveszi kötetében, ugyanakkor a sokkoló tények bemutatása mellett konkrét tanácsokat is ad olvasóinak.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft. 2020
  • Oldalak száma: 64
  • ISBN: 9789634377085
  • Fordító: Bús Réka Teodóra
Neked ajánljuk
A természettől a kríziseink kezeléséhez is sokat tanulhatunk Húsbavágó kérdések – mit eszik egy flexitáriánus? Tiszalúc is megtisztult az illegális hulladéktól A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam