2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kis zöld könyv – kalauz a fenntartható élethez

„Elfelejtettük, hogyan legyünk jó vendégek, hogyan haladjunk könnyű léptekkel a Földön, ahogy a többi élőlény teszi” – mutatott rá Barbara Ward, a fenntartható fejlődés gondolatának egyik első megfogalmazója. A Kis zöld könyvből újra megtanulhatjuk élhető méretű ökológiai lábnyommal járni az utunkat.

Habár sokan tisztában vagyunk az emberi tevékenységek Földünkre gyakorolt negatív hatásaival, mégis nehéz az egyén szintjén felelősséget vállalni. A fogyasztás központi kérdéssé vált, túl nagyok az elvárások, és túl sok dolgot természetesnek élünk meg. Homokba dugjuk a fejünket a környezetre gyakorolt hatások tekintetében, és kevés időt szentelünk arra, hogyan alakíthatnánk át az életünket Földünk érdekében.

Nem várhatjuk el, hogy mások lépjenek helyettünk – mindannyiunkra szükség van, hogy a változás megtörténjen.

A Kis zöld könyv célja, hogy rávilágítson azokra a főbb folyamatokra, amelyekkel az emberiség a környezetet károsítja; bemutatja a különböző szennyezéseket, az erdőirtásokat, az ipari termelés és a mezőgazdaság átalakulásának folyamatait. Tényekkel, elméletekkel szolgál, majd ötletekkel segít abban, hogyan változtathatunk lépésről lépésre, és hogyan tehetjük életünket környezettudatosabbá.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Gingko Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 122 oldal
  • ISBN: 9786156326027
  • Fordító: Zombori Andrea
Neked ajánljuk
A zoológiai kutatásokba enged bepillantást az Ökológiai Kutatóközpont gyermekek számára írt képeskönyve Van jövőnk! – interdiszciplináris kiadvány a fenntarthatóságról fiataloknak Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam