2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése

Kedves és szeretnivaló, tanulságos és elgondolkodtató, de mindenekelőtt elképesztően izgalmas állatmentésekről olvashatunk ebben a könyvben.

„Füttyös” vidra, „Duzzogó” borz és többtucatnyi társuk történetei nem csupán az óvni kívánt állatokról, hanem rólunk, emberekről is szólnak: elkötelezettségünkről, emberségünkről, erősségeinkről és gyengeségeinkről.

Gera Pál a magyarországi kisragadozók megmentése, főként a vidravédelem területén évtizedes tapasztalattal rendelkezik.

Aktív közreműködésével alakult meg a Somogy megyei Lábod-Petesmalmi Vidrapark (1998), majd a szegedi Vidramenhely (2004). A 2000. évi ciánbalesetet követően megszervezte és irányította a megmérgeződött Szamosnál és Tiszánál végzett vidravédelmi munkálatokat.

Munkájáról és a magyarországi vidravédelemről 2007-ben német–francia koprodukcióban dokumentumfilmet készítettek Vidrasors címmel, amely hazai és nemzetközi fesztiváldíjakat nyert. A témában számos tanulmányt, ismeretterjesztő füzetet és könyvet publikált, valamint szakmai és kulturális fórumot szervezett.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Corvina Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 192 oldal
  • ISBN: 9789631367508
Neked ajánljuk
A természettől a kríziseink kezeléséhez is sokat tanulhatunk 45 ezer műanyag palackból épült közkönyvtár Ghánában David Attenborough: Élet a Földön Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam