2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természettől a kríziseink kezeléséhez is sokat tanulhatunk

Ruth DeFries, a Columbia Egyetem fenntartható fejlődést kutató professzora a Mit tenne a természet? című kötetében számos olyan megközelítést és stratégiát ajánl, amelyek kiszámíthatatlan, hirtelen sokkokkal terhelt időkben is lehetővé teszik az élet fennmaradását.

A könyv bemutatóján Szigeti Cecília, a Széchenyi István Egyetem Nemzetközi és Elméleti Gazdaságtan Tanszékének vezetője rámutatott: a valódi eredmények akkor születnek, mikor kilépünk a komfortzónánkból.

A könyv is egy sokkot mutat be.Történik valami nagy változás: legyen az erdőtűz, cunami vagy egy levél bebarnulása.

Kérdés, hogy hogyan válaszol a természet, majd hogy ezeket a válaszokat hogyan lehet a társadalomban általánosítani.

A könyv nagyszerűsége, hogy nem a riogatásokkal foglalkozik, mint általában a környezetvédelemről szóló könyvek, hanem kiutakat mutat. Eszközöket, eljárásokat, módszereket, amelyeket a természet sikerrel alkalmaz, és talán a társadalomban is megoldásokat jelenthetnek – olvasható a Tisztabudapest.hu könyvajánlójában.

Fotó: pallasathenekiado.hu
  • Eredeti angol cím: What Would Nature Do?: A Guide for Our Uncertain Times
  • Fordító: Radó Nóra
  • ISBN: 978-963-573-070-4
  • Kiadó: PABooks, 2021
  • Oldalszám: 230
Neked ajánljuk
Ben Hoare: A természet ezer arca Az élővilág képviselői nem csak a bolygón, a magunknak teremtett világokban is megfogyatkoztak Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: tisztabudapest.hu
Vissza
Hírfolyam