2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Paul Davies: Démon a gépezetben

Amikor Darwin elhatározta, hogy megmagyarázza a fajok eredetét, meg sem próbált arra a mélyebb kérdésre válaszolni, hogy mi az élet. A tudósok generációkon át küzdöttek azért, hogy megértsék ezt az alapvető problémát.

Az élet tényleg varázslatnak látszik: még egy egyszerű baktérium is olyan káprázatos dolgokat visz véghez, hogy nincs az a mérnök, akinek az alkotása felvehetné vele a versenyt. Mindamellett a molekuláris biológia elmúlt évtizedekben elért eredményei csak elmélyítették a rejtélyt.

Megmagyarázható-e az élet a ma ismert fizika és kémia keretein belül, vagy valamilyen alapvetően új megközelítésre van szükség?

Ebben az elmélyült és átfogó, új elemzésében a fizikus és tudománynépszerűsítő Paul Davies egy olyan új és gyorsan fejlődő tudományterületen keresi a választ, amelynek még neve sincs, de kiterjed az informatika, a kémia, a kvantumfizika és a nanotechnológia felségvizeire.

A Démon a gépezetben lélegzetelállító utazás a fizika, a biológia, a logika és a számítástechnika birodalmában, az élet homályba merülő kezdeteitől azokig a mikroszkopikus gépecskékig, amelyek sejtjeinket működtetik.

  • Kiadó: Akkord Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 312 oldal
  • ISBN: 9789632521442
Neked ajánljuk
Nagy Réka: Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve Mengyán Eszter: Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam