2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Charlotte Milner: A vizek világa

Miért fontosak a tengerek és óceánok? Milyen élőlényekre bukkanhatunk a hullámok mélyén? Miért szorulnak a segítségünkre a tengeri állatok, és mit tehetünk értük?

Charlotte Milner játékos ismeretterjesztő könyveket készít a legkisebb olvasóknak. A vizek világa című könyve a Csupazöld ajánlója szerint már 6 éves kortól bátran olvasható a gyerekeknek.

A szerző „A méhek világa” című könyvéhez hasonlóan ez a kötet egy újabb igazi enciklopédia, amelynek lapozgatásával a kicsik rengeteg dolgot megtudhatnak vizeink élővilágáról.

Minden dupla oldal egy-egy kisebb témát magyaráz meg, egyszerűen és érthetően mutatja be a tenger mélyén élők életét, valamint a vizek többi élőlényre és az emberre gyakorolt hatásait.

Többek között kiderül, hogy kik élnek a különböző tengeri zónákban, hogy mit ad nekünk a tenger, milyen speciális közlekedési technikákat alkalmaznak az ott élők, milyen emberi tettek sodorják veszélybe a tengeri élőlényeket, és mit tehetünk mi azért, hogy megvédjük ezt a csodás élővilágot.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: HVG Könyvek kiadó, 2020
  • Terjedelem: 48 oldal
  • ISBN: 9789633049488
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam