2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maryam Sharif-Draper: Fedezd fel! – Klímaváltozás

A Fedezd fel! egy gyerekeknek szóló könyv, telis-tele érdekességekkel, meglepő tényekkel, gyönyörű képekkel és sok-sok információval a klímaváltozásról. Megtudhatjuk belőle, hogyan változott a Föld éghajlata az idők során, mik azok, amik ezt negatívan befolyásolják, és hogyan járulhatunk mi magunk is hozzá a javulásához.

Az éghajlatváltozás az eddigi legnagyobb ökológiai megpróbáltatás, amellyel a Föld valaha is szembesült, és mindannyiunkat érint. A könyv sok apró változtatást javasol, amelyek segíthetnek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében és az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Megtudhatjuk, hogy milyen intézkedéseket hoznak a világban az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében, és milyen technológiák lehetnek segítségünkre.

A könyv végi szójegyzékben pedig néhány olyan kifejezés magyarázata található, amelyek hasznosak lehetnek az adott téma tanulmányozása során. Például: mit jelent a fosszilis üzemanyag, az ökoszisztéma, az olvadékvíz vagy az üvegházhatás.

A könyv tartalmaz egy témához illő játékot is.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: Lingea Kft. 2021
  • Sorozat: Fedezd fel!
  • Oldalak száma: 64
  • Fordító: Bakné Treczker Klára
  • ISBN: 9789635050703
Neked ajánljuk
A hőség gyermekei – az első magyar klímafikciós novelláskötet A magyar természetvédelem sikertörténeteit bemutató kötet jelentmeg Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam