2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy Réka: Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek

A kötet a gyerekeknek nyújt segítséget abban, hogy „igazi szuperhősként” viszonyuljanak a világ bonyolult dolgaihoz, megértsék a természetromboló folyamatok okait, és ezek alapján családjukkal változtassanak a mindennapok megszokott rutinjain. 

Ökoanyut a gyerekei számos érdekes kérdéssel lepik meg, amelyeket megválaszolva a kötet olvasóinak is izgalmas témák soráról mesél: szóba kerül a körforgásos gazdaság, az esélyegyenlőség, a fenntartható divat, az adományozás, a szelektív szemétgyűjtés, a húsevés, a biogazdálkodás, a biodiverzitás, a vízhasználat, a környezettudatos közlekedés és a tudatos vásárlás kérdései is.

A témákat boncolgatva kiderül: a fenntarthatóság arról is szól, hogy mi, emberek hogyan bánunk egymással.

Beszélgessetek ezekről a témákról otthon vagy az iskolában, „de mindig figyelj arra, hogy a probléma mellett leginkább a megoldásokat keresd! Mert megoldások márpedig vannak. De rengeteg tudatosság és hatalmas összefogás kell hozzájuk” – fogalmaz a könyv ajánlója.

Fotó: www.gingkokiado.hu
  • Kiadó: Gingko Kiadó
  • Oldalszám: 128
  • Ajánlott korosztály: 8–10 évesek
  • ISBN: 9786156326102
Neked ajánljuk
Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve Mengyán Eszter: Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre Mattias Klum, Johan Rockström: Jólét bolygónk határain belül Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: gingkokiado.hu
Vissza
Hírfolyam