2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Michael Shellenberger: Apokalipszis SOHA – A klímakatasztrófa elmarad?

2019-ben néhány szélsőséges környezetvédő azt állította, hogy a klímakatasztrófa miatt „emberek milliárdjai fognak meghalni”. Ekkor Michael Shellenberger szükségét érezte, hogy mint elkötelezett környezetvédelmi aktivista, vezető energiaszakértő és egy tizenéves lány édesapja, felszólaljon, és különbséget tegyen tudomány és fikció között.

A szerző számos környezetvédelemmel kapcsolatos törekvést mutat be, melyeknek utána sorra megkérdőjelezi a létjogosultságát és a sikerességét. Azt állítja, hogy nincs apokalipszis, nem is lesz soha, a klímaváltozás ténye valós, ám a média és a szélsőséges környezetvédők torzított képet festenek bolygónk valódi ökológiai problémáiról és helyzetéről.

A szerző terítékén olyan fajsúlyos témák szerepelnek, mint a tűzvészek, a műanyagok, a fajkihalás, a méltányos kereskedelem, az ember mindenhatósága az élővilág felett, az energiaéhség és a fosszilis, kontra megújuló energiaforrások, a szén-dioxid-kibocsátás és a húsevés problematikája.

Shellenberger néhol meghökkentő, néhol vitára invitáló gondolatai rávilágítanak arra, hogy a zöld eszmék olykor nagyobb kárt okoznak, mint hasznot, és ugyanolyan fenntarthatatlanokká válhatnak, mint a jelenlegi, nem ökológiai szempontokat figyelembe vevő, természetkárosító rendszerek.

Michael Shellenberger évtizedek óta harcol azért, hogy bolygónk zöldebb legyen. Megkapta a Time magazin „Hero of the Environment” („A környezet hőse”) kitüntetését.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Gingko Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 400 oldal
  • ISBN: 9786156326126
Neked ajánljuk
Dirk Rossmann: A polip kilencedik karja – Ökothriller Dirk Rossmann: A polip kilencedik karja – Ökothriller A szőlőtermesztés fajtahasználata a klímaváltozás közepette Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam