2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dirk Rossmann: A polip kilencedik karja – Ökothriller

Az Európa egyik legnagyobb drogéria-áruházláncát megalapító milliárdos üzletember első regénye nemcsak letehetetlenül izgalmas thriller, de egyben elgondolkodtató olvasmány is, amely napjaink legégetőbb problémáit boncolgatja.

A klímaváltozás soha nem látott mértékű katasztrófával fenyegeti a világot.
Megváltoztatja a Földet, és megváltoztatja mindannyiunk életét. A tragédia
elháríthatatlannak tűnik – amíg a három nagyhatalom, az Egyesült Államok,
Oroszország és Kína egy radikális lépéssel szövetségre nem lép.

A Klíma-szövetség szigorú szabályai azonban drasztikus beavatkozást jelentenek az emberi élet minden területén – akik pedig nem hajlandók alávetni magukat az új valóságnak, a legkeményebb megtorlással számolhatnak.

A Föld jövője pedig hirtelen egy félénk szakács és egy jelentéktelen kis titkos ügynök kezébe kerül...

Rossmann az újságírói kérdésekre elmondta, hogy vállalata hosszú évek óta arra törekszik, hogy egyre fenntarthatóbb eszközökkel operáljon, mikroműagyag-mentes, környezetbarát termékekkel szolgálhassa ki vásárlóit.

Fotó: www.libri.hu

„Üzletemberként és magánemberként is az idő számomra az egyik legfontosabb tényező. Abban a nyolc hónapban, miközben a regényt írtam, és a különböző szakirodalmakon keresztül egyre jobban beleástam magamat a témába, az a szomorú felismerésem támadt, hogy a bolygónknak és nekünk egyre jobban fogy az időnk… A klímaválság jelenleg egy olyan forró téma, amely egyre sürgetőbb, és mihamarabbi megoldásokat követel! Bízom benne, hogy a regénnyel sikerült erre ráirányítanom a figyelmet” – hangsúlyozta a Zip Magazin szerint az üzletember. 

Neked ajánljuk
Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam