2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helen Fewster: Az ökológia nagykönyve

Történelmünk során a tudósok többféle módon rendszerezték az élővilágot, vizsgálták a növények, állatok és környezetük ok-okozati kapcsolatait, hogy megértsék azok természetét és működését. Az eredmény döbbenetes: „a Föld fellélegezne, ha nem élne rajta ember.”

A Föld élettelen és élő rendszere a természetéből adódóan mindig megteremti a maga egyensúlyát. Nem a bolygónk van veszélyben, hanem mi magunk: az emberi lét. Habár a környezet- és természetvédők sokat tesznek a Föld természeti kincseinek és épségének megőrzéséért, ez még mindig túl kevés.

A természetre nem mint kizsákmányolható dologra, hanem mint létfeltételünkre kell tekintenünk.

Az ökológia nagykönyve meggyőző, jól áttekinthető ábrákkal, időrendi táblákkal és csodálatos képekkel illusztrálva bizonyítja, miért kell mielőbb gyakorlatias válaszokat adnunk földi életünk megóvására, és mit tehetünk személyesen mindezért.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: HVG Könyvek kiadó, 2021
  • Terjedelem: 352 oldal
  • ISBN: 9789635651047
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam