2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mengyán Eszter: Helló, slow fashion! – Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre

„A változáshoz nem kell sok dolog, de egy kicsit mindenkire szükség van. Ha te is úgy érzed, hogy az egyénnek nagy szerepe van abban, hogy jelenlegi felpörgött világunk kicsit lelassuljon, alakítsd át az öltözködési szokásaidat lépésről lépésre! Változtass ott, ahol tudsz! Óriási erő van az egyén kezében, azaz a te kezedben. Élj vele, és használd ki!” – biztat mindenkit Mengyán Eszter.

A fenntartható divat sokkal többet jelent a textíliák létrehozásánál és annál, hogyan kezeljük az elkészült termékeket. Ezzel a definícióval a divat egész rendszerét határozzuk meg: a textilgyártástól kezdve a kreatív iparágon át az értékesítéssel foglalkozó területekig.

Átvilágítva a folyamatokat mára már sokan belátták, hogy baj van, a fast fashion kínálta ruhaáradat rengeteg problémát szül, rendszere fenntarthatatlan.

A környezettudatos öltözködés ezzel szemben együtt jár a lassulással, a mérlegeléssel, az életmódunk átalakításával – ráadásul nagyon felszabadítóan hat.

A könyv célja, hogy segítsen az első lépésekben: hogyan tegyük fenntarthatóbbá a ruhatárunkat, milyen megoldások léteznek jelenleg, milyen fordulópontokra számíthatunk a jövőben?

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Gingko Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 238 oldal・
  • ISBN: 9786156326089
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Mi kerüljön a bevásárlókosárba? Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam