2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mattias Klum, Johan Rockström: Jólét bolygónk határain belül

„Jólétünkhöz bolygónk határain belül átfogó szemléletváltozásra van szükség. Nincs növekedés korlátok nélkül. Nincs korlátja a növekedésnek, de csak korlátokon belül lehetséges. Itt az idő új fejezetet nyitnunk.”

Beléptünk az antropocén korba – amikor alapvetően az emberi tevékenység határozza meg a Föld életét –, ami újraértelmezi a jövőnket. Életvitelünk azzal fenyeget, hogy olyan katasztrofális változásokat okozunk, amelyek kimozdítják bolygónkat egyensúlyi állapotából.

A kötet szerzői a tudomány, illetve fényképek és történetek segítségével mutatják be, mit lehet és mit kell tennünk az új fejlődési paradigma szerint –a jólétünkért a bolygóhatárokon belül.

A Föld meglévő értékeinek megóvása, valamint a globális fenntarthatóságon alapuló felszabadított innováció és a rugalmasság erősítése a kiindulópontja a növekedés új értelmezésének.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Corvina Kiadó, 2021
  • Terjedelem: 216 oldal
  • ISBN: 9789631367423
Neked ajánljuk
Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár A zavarba ejtő 4000 éves szikla Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam