2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gabe Brown: Porból élet – Egy család útja a regeneratív mezőgazdálkodás felé

Nyereséges mezőgazdaság drasztikus talajbolygatás és intenzív vegyszerhasználat nélkül? Vágyálom vagy létező valóság?

Gabe Brown amerikai földműves saját, több évtizedes mezőgazdasági gyakorlatán keresztül bebizonyítja, hogy igenis lehetséges az, amit az agrárszektorban uralkodó közfelfogás szinte lehetetlennek tart.

A magyar olvasó ugyan nem tudja meglátogatni a szerző 2000 hektáros észak-dakotai farmját, ahol minden évben érdeklődők sokasága tapasztalhatja meg az általa kialakított gazdálkodási gyakorlatot, de

a könyv elolvasásával könnyen megtanulhatja azokat az alapelveket, amelyekre a szerző rengeteg kísérletezéssel és a tanulópénz megfizetésével jött rá.

Ha úgy érezzük, hogy ezek a módszerek kísértetiesen hasonlítanak a természet által évmilliók óta alkalmazott gyakorlathoz, az nyilván nem a véletlen műve.

A Gabe által leírt alapszabályok ismerete és követése a környezetvédelmi és anyagi előnyökön túl minden nagyüzemi gazdálkodónak és kiskerttulajdonosnak segít még jobban megszeretni azt, amit csinál.

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: T.bálint Kiadó, 2021
  • Oldalak száma: 172
  • ISBN: 9786155698095
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A zavarba ejtő 4000 éves szikla
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam