2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot

„Mi lenne, ha a Föld megmentését csak játszanánk? És nemcsak egy játék lenne a sok közül, hanem a legnagyszerűbb, amit valaha játszottunk!”

Ez a könyv segíthet a társadalmi és környezeti változás szakembereinek a játéktervezés, a viselkedéspszichológia, a dizájn, az adattudomány, a történetmondás remek módszereit alkalmazni a saját területükön – nemcsak azért, mert hatásosak, hanem mert bizonyítottan szórakoztatóak.

A Hogyan mentsük meg a világot tíz lépésben, gyakorlatok, példák és esettanulmányok segítségével tanít a világ megváltoztatásának művészetére.

Tudtad például, hogy a tartályba helyezett konzervdobozok számát mutató, szelektív szemetes fölé helyezett eszköz 67 százalékkal növelte meg a hajlandóságot az újrahasznosításra? Tudtad, hogy amikor a kávéházban a várakozókkal közölték, hogy az előttük állók vegetáriánus menüt rendeltek, megduplázódott az aznapi vegetáriánusmenü-rendelés? – sorolja a kötet ajánlójában Jesse Schell, a Carnegie Mellon Egyetem professzora, a The Art of Game Design című könyv szerzője, majd hozzáteszi: „Ha meg akarod változtatni a világot, ne csak beszélj róla, hanem cselekedj, olvasd el ezt a könyvet!”

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Corvina Kiadó Kft., 2021
  • Oldalak száma: 272
  • ISBN: 9789631367522
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: libri.hu
Vissza
Hírfolyam