Engedd, hogy a természet vendégül lásson a saját konyhádban!
A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.
Király Ágnes, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába.
Az Egyszerűen fermentálj című kötet tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel – ráadásként pedig hasznos tanácsokat is ad a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.
A szerző több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket vagy éppen hüvelyeseket és gabonákat, illetve hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.

- Kiadó: HVG Könyvek, 2021. december
- Terjedelem: 400 oldal
- ISBN: 9789635651610