2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A magyar természetvédelem sikertörténeteit bemutató kötet jelentmeg

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ gondozásában megjelent a Természet_Védelem_Itthon című kötet újszerű megközelítésben, olvasmányos történeteken keresztül mutatja be a magyar természetvédelem sikertörténeteit és kihívásait.

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a kötetet bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: bár napjainkban egyre többet foglalkozunk környezetvédelmi kérdésekkel, azok általában negatív ügyek kapcsán kerülnek elő, pedig a magyar természetvédelem számos olyan eredményt tud felmutatni, amelyre büszkék lehetünk.

Főként ezeket a sikertörténeteket mutatja be az ifj. Vitray Tamás, a National Geographic főszerkesztője által szerkesztett Természet_Védelem_Itthon című kötet, amely az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ gondozásában jelent meg a közelmúltban.

„Ha azt akarjuk, hogy egy természetszerető társadalomban éljünk, akkor kiemelten fontos, hogy már a gyerekek érdeklődését felkeltsük a téma iránt”

– hangsúlyozta a kormánybiztos. Ezért a kötetet, amely oktatási segédanyagként is használható, már általános iskolás kortól kezdve ajánlják.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Révész Máriusz a kötet előszavában kifejti: „a világhírű természettudós, Jane Goodall asszony Nálatok vannak még állatok? című könyve arról szól, hogy néhány kihalóban lévő faj megmentéséért milyen izgalmas és sikeres programokat indítottak elkötelezett természetvédők. Ez adta az ötletet, hogy Magyarországon is készítsünk egy könyvet arról, hogy minek köszönhető, hogy itthon újra vannak hódok, farkasok, sakálok, kócsagok a természetben”.

A gazdagon illusztrált kötetet a legjobb magyar természetfotósok munkái mellett Kókay Szabolcs akvarelljei gazdagítják, valamint Winkler Róbert szubjektív gondolatai „lazítják” a fejezetek végén. A könyvben nincsenek száraz adatok, az volt a cél, hogy a személyes hangú történeteken keresztül főhősökké váljanak a könyv szereplői, legyen fontos a sorsuk, a munkájuk minden olvasó számára – mondta el ifj. Vitray Tamás.

Neked ajánljuk
A hőség gyermekei – az első magyar klímafikciós novelláskötet Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk? Vörös listás apáca-fütyülőludak láthatók Debrecenben A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam