2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hőség gyermekei – az első magyar klímafikciós novelláskötet

A klímafikció a tudományos-fantasztikus zsáneren belül kialakult, a klímaváltozáshoz köthető alcsoport, amelyet az angolszász nyelvterületen csak Cli-Fi, vagyis Climate Fiction névvel illetnek.

Magyarországon ez az első kötet, amely rövid történeteken keresztül próbálja bemutatni, hogy a szerzők mit gondolnak erről a problémakörről, amelynek egyes aspektusai már nem is annyira a fikció körébe tartoznak, hanem sajnos jelenünk részét képezik.

A történetekhez kapcsolódóan megszólal egy jövendőbeli fiatal kutató (Ürge Dóra, Ürge-Vorsatz Diána klímakutató lánya), aki más aspektusból szemléli az eseményeket, és a fikciót megpróbálja a jelen vagy a közeljövő lehetséges történéseihez kötni.

A minden hagyománytól mentes utószó pedig Szedlák Ádám Zoltán újságíró látószögéből sorakoztat egymás mellé (vagy egymásra) olyan fontos tényeket, amelyek elvezettek a klímaváltozáshoz, vagy abból kivezető utat mutathatnak.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Articity Kiadó és Média Kft., 2021
  • Terjedelem: 184 oldal
  • ISBN: 9786155756108
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam