2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk?

Tudjuk-e, hogy étkezéseink milyen hatással vannak más élőlényekre a testünkön belül és azon kívül? Hogyan ismerhetjük fel saját szervezetünk valódi igényeit, és hozhatjuk azokat szinkronba a bioszféra eltartóképességével? Bertényi Gábor és Nemes Nóra Az elég jó konyha című kötetben ezeket a megkerülhetetlen kérdéseket járja körül.

Az elég jó konyha nem világmegváltás, nem önsanyargatás, hanem kíváncsiság, rugalmasság és leleményesség: alapvető készségek egy zökkenőkkel teli utazáshoz egy változó világban.

Az ajánló szerint a kötet ehhez az utazáshoz kínál útjelzőket és könnyen megvalósítható ötleteket:

állat-, növény- és emberbarát recepteket és tanulságos történeteket. Ezeken keresztül pedig szorongásmentes, könnyed, de hatékony átmenetet a fenntartható konyha irányába.

Bertényi Gábor, az Agri Kulti Kutatóműhely alapítója és vezetője tizenegy éve foglalkozik fenntartható élelmiszerrendszerek modellezésével és létrehozásával. Nevéhez fűződik a Nagymarosi Piac, a Szimpla Piac, a Házikó Catering és a Funky Forest brand, valamint számos hazai és európai kutatás-fejlesztési projekt, melyek egytől egyig a fenntartható mezőgazdasághoz és a gasztronómiához kapcsolódnak.

Nemes Nóra a Pécsi Tudományegyetemen végzett magyar néprajz-kulturális antropológia szakon. Gasztronómiával az egyetem után kezdett foglalkozni, a Nosalty online gasztromagazinnak dolgozott újságíróként, 2019-től pedig a We love Budapestnél kutatta fel az újonnan nyíló gasztronómiai egységeket. Első szakácskönyve 2016-ban jelent meg 307 Frederick street, az én amerikai konyhám címen.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: Open Books, 2021
  • Terjedelem: 304 oldal
  • ISBN: 9789635721269
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam