2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tuomas Aivelo: Végtelen paraziták

Környezetünk változásai mindig is befolyásolták az ember és a paraziták együttélését. Az orvostudomány fejlődésének segítségével néhány kínzónktól már megszabadultunk, de újabb, nagy arányú változások elé nézünk.

A klímaváltozás során a korábban leginkább a trópusokon előforduló élősködők világszerte elterjedhetnek, és a dengue-lázhoz hasonló betegségek nemsokára Európát is fenyegethetik.

Az erdőirtások miatt az emberek és az állatok egyre inkább közelebb kerülnek egymáshoz, és egyre több vírust adhatnak át egymásnak – minél többször történik meg ez, annál valószínűbb, hogy valamelyik közülük ránk specializálódik.

Ezeket a folyamatokat kizárólag a saját, emberi nézőpontunkból nem érthetjük meg a maguk mélységében. A Végtelen paraziták egy ismeretlen világot tár fel előttünk: a bélférgek, a vírusok és a baktériumok perspektívájából tekint az életünkre.

Fotó: typotex.hu
  • Kiadó: Typotex Kiadó, 2021
  • Fordította: Bába Laura
  • Oldalszám: 300 oldal
  • ISBN: 978-963-4931-33-1
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Kárai Dávid: Ki mint vet Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: typotex.hu
Vissza
Hírfolyam