2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Morten A. Strøksnes: Tengerkönyv

Két elszánt férfi, egy gumicsónak és egy legendás mélytengeri fenevad, melynek elejtésére a két barát szövetkezik: a norvég riporter, Morten A. Strøksnes ebből az egyszerű helyzetből bontja ki sodró lendületű, lenyűgöző portréját az óceán különleges világáról. 

A Tengerkönyv nem csupán egy különleges halászkalandról szól, hanem mindenről, ami a tengerekben és óceánokban varázslatos: a hihetetlen képességekkel megáldott élőlényekről, a hullámok meditatív erejéről és a sós vízhez kapcsolódó mítoszok és irodalmi művek kulturális hozadékáról.

A történet hőseinek egyetlen vágya, hogy hagyományos, kézműves módszerekkel kifogjanak egy grönlandi cápát, mely óriási méreteivel, mérgező húsával és kegyetlen életmódjával bármelyik horrorfilm főszereplője lehetne. Kalandjaik és kutatásaik során azonban nemcsak a tengeri viharok haragját és az esőáztatta északi szigetek végtelen melankóliáját ismerik meg, de az óceán mélyén nyüzsgő élet kápráztató sokféleségét és a küldetésük helyszínéül szolgáló Lofoten-szigetcsoport lélegzetelállító szépségét is.

  • Kiadó: Jelenkor
  • Megjelenés éve: 2018
  • Terjedelem: 368 oldal
  • ISBN: 9789636766597
Fotó: jelenkor.libricsoport.hu
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Bakó Krisztián: Városi vadvilág Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: konyvesmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam