2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság árnyalatai – Tanulmánykötet korunk legégetőbb kihívásáról

A Csath Magdolna szerkesztésében megjelent kötet tanulmányai felhívják a figyelmet a negatív tendenciákra, és megoldásokat javasolnak a legfontosabb vagyonelemek, a természeti, a humán és a társadalmi vagyon megőrizhetősége érdekében. 

A fenntarthatóság nemcsak korunk egyik leggyakrabban idézett fogalma, hanem a legégetőbb társadalmi-gazdasági cselekvési igény is. A mai döntéshozók felelősek a jövő generációkért, ezért mindent meg kell tenniük azért, hogy a környezeti és társadalmi következményekkel nem számoló gazdasági növekedés útjáról áttérjünk a fenntartható fejlődés útjára.

A könyvben található elemzések és felvetett gondolatok a szerzők reményei szerint 

segíthetik a szemléletváltoztatást a gazdaságpolitika és a vállalati menedzsment területén, de hatással lehetnek a társadalmi gondolkodásra is.

A mű nemcsak az állami és vállalati döntéshozók számára, de minden, a jövőért ma tenni akaró állampolgár – különösen pedig a felsőoktatás hallgatói számára – hasznos olvasmány lehet.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó: Ludovika Egyetemi Kiadó, 2020
  • Terjedelem: 206 oldal
  • ISBN: 9789635313082
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Bakó Krisztián: Városi vadvilág Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam