2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Michel Serres: A természeti szerződés

Michel Serres a legújabb kontinentális filozófia zseniális különce A természeti szerződés című könyvében az ökológiát jogtudományi szemszögből közelítette meg.

Szerinte az emberi lények között létrejött társadalmi szerződés valójában a természet kizárását jelentette a társadalom alapvetéséből, ezért napjainkban szükségessé vált egy második szerződés megkötése, immár az ember és a természet között.

Utóbbi szerződés legfontosabb célját Serres abban látja, hogy általa az ember elismerje minden létező létjogosultságát a Földön.

Ez azt jelenti, hogy az emberi és az állati jogok, vagyis a szenvedni képes lények jogai mellett meg kell állapítanunk bizonyos jogokat a növényi létezők, sőt mit több, az összes nem élő létező számára is – még akkor is, ha ez szinte lehetetlennek tűnő vállalkozás.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: KIJÁRAT KIADÓ
  • Oldalak száma: 168
  • ISBN: 9786155160899
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Bakó Krisztián: Városi vadvilág Alexa Kay: Ökotakarékosság otthon A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam