2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jolánkai Géza: Vizeinkért

A Vízügyi Tudományos Tanács Jövőépítés a vízgazdálkodásban című könyvsorozatának ötödik, rendhagyó kötete Jolánkai Géza vízmérnök memoárja, amelyben életrajzi elmélkedései mellett vizeink mennyiségi, minőségi, ökológiai állapotáról és a lehetséges menekülési utakról is szót ejt.

Mivel a szerző nem csupán a szakmai közönségnek szánta memoárját, ezért a szigorú értelemben vett vízszakmai részeket rövidebben érinti, inkább a tőle megszokott színes, történetmesélős stílusban ír a számára kedves vagy éppen megrázó eseményekről – mind saját életét, mind a magyar vízügy elmúlt fél évszázadát tekintve.

A könyvet épp ezért nemcsak a vízmérnök-társadalomnak, hanem a vizeket, vizesélőhelyeket kedvelő, azok jövőjéért felelősséget érző, a vízügyi történelemre nyitott olvasóknak is ajánljuk.

Jolánkai Géza professzor szakmai munkássága a vízminőségi modellezést, vízminőség-szabályozást és az ökohidrológiát fedi le, amely területeknek aktív kutatója és oktatója volt. Pályafutását tekintve különösen kiemelkedőek Balaton-kutatásai, továbbá a tavak, tározók, illetve ezek vízgyűjtőinek vízminőségi és biológiai kutatása és modellezése. 

Munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, többek között a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével.

Fotó: lira.hu
  • Kiadó: Typotex Kiadó, 2022
  • Oldalak száma: 300
  • ISBN: 9789634931645
Neked ajánljuk
William von Hippel: A nagy társas ugrás Michel Serres: A természeti szerződés Bakó Krisztián: Városi vadvilág Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: lira.hu
Vissza
Hírfolyam