2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kárai Dávid: Ki mint vet

Kárai Dávid termelői szakácskönyve nemcsak recepteket kínál, hanem egy olyan szemléletmódot mutat be, amely elengedhetetlen a fenntarthatóság szempontjából, és ami nagyban segít minket abban, hogy máshogy lássuk a világot. Benne a fogyasztást és az élelmiszer szerepét is.

Kárai Dávid több éven keresztül kutatta fel azokat a hazai termelőket, akik kiemelkedőek a szakmájukban, és fenntartható szellemiségben próbálnak gazdálkodni. 75 recepten keresztül nemcsak az ő történetüket meséli el, hanem számos ötletet ad az értékes alapanyagok kreatív felhasználására is – derült ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének könyvajánlójából.

A bemutatott termelők között szerepel például az Élő bolygó gazdaság, a Szorgos gazda vagy éppen a YouTyúk igen leleményes koncepciója, amelynek keretében a városi emberek tyúkot bérelhetnek, a tojásokat pedig átvevőpontokon kapják meg a gazdáktól. De feltűnnek a könyvben a Tekeresvölgyi Családi Birtok sajtjai vagy éppen a Garat Malom fantasztikus lisztjei is.

A könyv ezeknek a termelőknek a történetét meséli el, hiszen a szerző nem titkolja, hogy őt is az egyik gazdaság, a Bálint kert indította el a változás útján – az ő munkájuk nyitotta fel a szemét a termelői munka jelentőségére. 

A könyvön keresztül mindenki megértheti, mekkora elhivatottság, energia és erő kell ahhoz, hogy valaki tényleg fenntartható módon, a bolygót és az alapanyagokat tisztelve gazdálkodjon, és recepteket kap a kistermelők termékeihez igazított ételek elkészítéséhez is.

Fotó: karaidavid.hu
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam