2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje

A Márkó bácsi kertje egy különleges sorozat első kötete: Mici, a szeretni való, cserfes főszereplő arra vállalkozik, hogy megmenti a világot. A könyv a gyerekek számára is érthetően és érdekesen mutatja meg, hogyan lehet fenntarthatóan és környezettudatosan élni, hogy milyen egyszerű dolgokkal tehetünk sokat a jövőnkért.

Agócs Írisz hiánypótló sorozatot indított a Márkó bácsi kertjével. Arra vállalkozott, hogy gyereknyelven, egy cserfes kislány, Mici karakterén keresztül tanítja meg a kicsiknek, hogyan lehet fenntarthatóbban élni. Annyira egyszerűen, hogy arra még egy óvodás is képes.

A Pagony ajánlója szerint a Márkó bácsi kertje egy kedves hangulatú, természethez közel hozó kertészkedős mese, és a környezetvédelem fontosságára reflektáló történet is egyben. 

Agócs Írisz képeskönyve didaktikus eszközök nélkül tanítja meg a gyerekeknek, hogy akár apró változtatásokkal is sokat tehetnek a Föld megmentéséért.

A Márkó bácsi kertje egy kedves és gyönyörű mesekönyv, és miközben felolvassuk, mi felnőttek is rájövünk, hogy környezettudatosabban élni nagyon-nagyon szép egyensúlyt teremt, ami a gyereknevelés terén is hasznos lehet.

Forrás: Pagony/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára Péntek Csaba: A hamburgered ára Gyerekek a vadonban – Dánia erdei óvodái (felirattal) Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: pagony.hu
Vissza
Hírfolyam