2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Lencsevégen 

Állatok az ébredező természetben (képgaléria)

Éber őzbak, futkározó nyulak, verekedő fácánkakasok – őket kapta lencsevégre húsvétkor az ébredező természetben, Tiszalök határában az MTI fotósa, Kovács Attila.

Lencsevégen 

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben (képgaléria)

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben. A mindössze egy hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott.

Lencsevégen 

Magyar győzelem a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában. A magyar természetfotós fényképén levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe.

Lencsevégen 

A világ legnagyobb virágoskertje (képgaléria)

Virágok a hollandiai Lisse melletti Keukenhofban, a világ legnagyobb virágoskertjében 2019. április 10-én. Évente mintegy 7 millió virághagymát ültetnek a 32 hektáros parkban, amely minden évben március utolsó hetétől május közepéig van nyitva a látogatók előtt.

Lencsevégen 

Színes égbolt (képgaléria)

A hét utolsó napján a gomolyfelhők helyét a legtöbb helyen magas szintű fátyolfelhők vették át, amelyeken gyönyörű halojelenségek alakultak ki. A Nap körül létrejövő látványos jelenséget a magas szintű cirrusfelhők által szűrt napfény eredményezi. Az idokep.hu-ra több felhasználó is pazar felvételeket küldött.

Lencsevégen 

Máté Bence kiállítása folytatódik

Folytatódik a világhírű természetfotográfus, Máté Bence szabadtéri vándorkiállítása. A kültéri fotókiállítás-sorozat, amelyet Budapesten 20 nap alatt 307 ezren tekintettek meg, Debrecenben folytatja útját.

Lencsevégen 

Cseresznyevirágzás Japánban (képgaléria)

Évről évre sok ezer turista indul útnak csak azért, hogy láthassa Japánban a fehérben és rózsaszínben pompázó cseresznyevirágzást. Fotógalériánkban a napokban kezdődött tokiói cseresznyevirágzásról látható pár szép kép.

Lencsevégen 

A víz világnapja: Légi felvételek magyarországi tavakról

Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme. E nap alkalmából készítettek egy szép fotósorozatot az MTI munkatársai magyarországi tavakról, a levegőből.

Lencsevégen 

Ritka látvány: kivirágzott a kaliforniai sivatag

Virágba borult a Kalifornia déli részén fekvő Colorado-sivatag a szokatlanul csapadékos tél miatt. Íme néhány március 19-i fotó a virágokkal borított Anza-Borrego Állami Park sivatagáról, amelyet most kíváncsi turisták látogatnak meg.

Lencsevégen 

Angel Boligan karikaturista elgondolkodtató rajzai

A kubai származású Angel Boligan az egyik legnagyobb kortárs karikaturista, aki több mint 140 nemzetközi díjat nyert már. A művész remekül ötvözi a humort a szomorúsággal, s rajzainak mély mondanivalói vannak. Boligan olyan témákra koncentrál, mint a szerelem, veszteség, az emberek közti helytelen kommunikáció, a fogyasztói társadalom és sok egyéb más, ami megkeseríti mindennapi életünket. Érdemes elgondolkodni a képei mondanivalóján.

Lencsevégen 

Holdfelkelte a csillagászati tavasz estéjén

Március 20-án a csillagászati tavasz negyedévébe léptünk. Cikkünkben négy csodás fotó látható arról, hogyan kelt fel a hold a március 20-i estén, és az is kiderül, mit jelent a nap-éj egyenlőség.

Lencsevégen 

Varázslatos Magyarország, a közelünkben lévő természeti szépségekkel

A Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállításban nemcsak az a jó, hogy gyönyörű képeket láthatunk kis hazánk nemzeti parkjainak élővilágáról, hanem az is, hogy mindazon természeti szépségek, amelyeket a fotókon látunk, elérhető távolságban vannak, s nem kell messzire mennünk, ha saját szemünkkel szeretnénk látni.

Lencsevégen 

A Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás bejárja az országot

Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. A tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. A látványos kiállítás, melyet Áder János köztársasági elnök nyitott meg, április 1-jéig látható Budapesten, majd november végéig tartó országos körútra indul.

Lencsevégen 

Így is lehet „szelfizni”

„Íme egy új kihívás minden unatkozó tinédzser számára. Készítsetek egy fotót egy takarítást vagy karbantartást igénylő területről, majd készítsetek egy másikat azután, hogy tettetek érte valamit, majd tegyétek közzé ezeket” – olvasható a Facebookon egy mostanra igen népszerű és sokak által megosztott bejegyzésben. Nos, a képhez hasonló helyzetből is lehet „szelfizni”.

Lencsevégen 

Remekül szerepeltek a magyar természetfotósok Spanyolországban

Öt magyar természetfotós képe is bejutott a legjobbak közé a spanyol María Luisa Alvarez hegymászónő tiszteletére alapított Nemzetközi Hegyi és Természetfotós fotópályázaton. Íme, a magyar versenyzők képei, és további gyönyörű fotók a legjobbak közül.

Lencsevégen 

Amikor az éjszakát felváltja a nappal a Kárpát-medence felett

A MetKép ezt a lenyűgöző fotót vette át a NASA-tól. Teljes méretben cikkünkben látható.

Lencsevégen 

A nap képe: Macedóniai tavasz

Két hattyú élvezi a kora tavaszi meleget a strugai Ohrid-tavon Észak-Macedóniában, még februárban.

Lencsevégen 

Nőnapra: "Néhány nő gyémántokat akar, míg mások..."

Egy fotó nőnapra. A Room With a View az alábbi képet az alábbi szöveggel osztotta meg közösségi oldalán arról, hogy szerintük mire vágyik a nők egyik és másik része. Ki-ki választhat, melyik csoportba tartozik. 

Lencsevégen 

Vaddisznók Hongkongban (képgaléria)

Az utóbbi években a Hongkong térségében őshonos vaddisznók mindinkább kimerészkednek az erdőkből a városállam lakott részeire. A vadállatokat egyre többen etetik, ami növeli az állomány szaporulatát, és csökkenti az emberrel szemben tanúsított ösztönös félelmüket.

Lencsevégen 

Figyelemfelkeltő és megdöbbentő kampányok az állatvédelem jegyében (képgaléria)

Sokan szeretjük az állatokat, azonban nem foglalkozunk a cirkusziakkal, a kozmetikai teszteléssel és a kihalás problémáival. Az itt látható kampányok plakátjai igen erőteljes formában hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy mi történik az állatokkal.