2019. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Lencsevégen 

Iker remény

Iker remény a címe Diana Rebman 2013-ban készített képének, amelyen egy gorillaanya látható hat hónapos ikreivel. A fotós azután örökítette meg ezt a pillanatot, hogy a gorillacsapat vezetője rátámadt az anyára.

Lencsevégen 

Kettős szivárvány a Balatonon

Az idokep.hu egyik olvasója, ifj. Németh Lajos küldött egy csodás fotót a Balatonról.

Lencsevégen 

Otthonosan a természet kulisszái között

Máté Bence a legeredményesebb magyar természetfotós, aki 2010-ben elnyerte az Év Természetfotósa címet. Detektívüveges fotótechnikájával is nemzetközi hírnévre tett szert, leseit világszerte használják természetfotósok.

Lencsevégen 

Ilyen fotót csak egyszer lő az ember életében

Egy tavacska fölött sikló fehérfejű rétisasról lőtt lélegzetelállító képet Steve Biro fotós. Biro eddig több száz fotót készített már a madárról, ám a mostani felvétel egyetlen korábbi alkotásához sem fogható.

Lencsevégen 

Képek a nagyvilágból (képgaléria)

A Varázslatos Magyarország honlapjára folyamatosan kerülnek fel csodásabbnál csodásabb természetképek kis hazánkból és a nagyvilágból. Most az utóbbiak közül ajánlunk néhányat.

Lencsevégen 

Virágzó földek (képgaléria)

Virágzó vörös herét, sárga repcét és kék facéliát fotózott Nemesvámos közelében az MTI munkatársa, Varga György.

Lencsevégen 

Kárpátalja, Ökörmezői járás (képgaléria)

Hegyek, köd, kihalt falvak, csoda szép tájak. Kárpátalján, az Ökörmezői járásban járt, és hozott magával néhány megkapó fotót a Borzsovai-havasokról és a Szinevéri-hágóról az MTI munkatársa, Nemes János.

Lencsevégen 

Emberi építkezés a természet tiszteletével

Íme, néhány fotó arról, milyen az, amikor az ember építkezés közben a fákra is tekintettel van.

Lencsevégen 

Füstköd és naplemente Mexikóban (képgaléria)

Környezetvédelmi szükségállapotot rendeltek el a mexikóvárosi hatóságok múlt héten a napok óta tartó bozóttüzek, a meleg időjárás és a szélcsend nyomán felszabadult szálló por miatt. Íme, három kép a füstködös mexikóvárosi naplementéről.

Lencsevégen 

Amikor a természet visszaveszi a helyét 2. (képgaléria)

Az osztrák Stephan Baumann sok országot bejárt Európában, kifejezetten azzal a céllal, hogy megörökítse: hogyan vesz vissza a természet ember alkotta, mára elhagyatottá vált létesítményeket.

Lencsevégen 

Virágzik az év vadvirága

Januárban 2019 vadvirágának választották a magyar zergevirágot, amely a Duna–Ipoly Nemzeti Park Facebook-posztja szerint most kibontotta szirmait. Aki szeretné lencsevégre kapni, igyekezzen, mert csak május végéig virágzik.

Lencsevégen 

Micsoda kapás! Kifogtak egy kék homárt!

Alig hittek a szemüknek a halászok Nyugat-Walesben. Ritka szép pillanat kifogni egy kék homárt. A genetikai mutáció okozta káprázatos szín kétmillió állatból egynél fordul elő.

Lencsevégen 

Íme, Miss Haszonállat!

Egy Göndör nevű holstein-fríz tehén nyerte a hódmezővásárhelyi haszonállat-szépségversenyt, ezzel elnyerve a fődíjat, díjnyertes bikák örökítőanyagát. Megmutatjuk, mivel győzte meg a tehénlány a szépségverseny zsűrijét.

Lencsevégen 

A NASA fotója a Balaton „lenyűgöző színezettségéről”

A NASA Aqua műholdja 2019. február 28-án haladt át Magyarországon, lehetővé téve – ahogy a NASA honlapján olvasható –, hogy „megkapó késő téli tájképet szerezzen az országról”. Középpontjában a Balatonnal.

Lencsevégen 

Májusi havazás a Kékesen (képgaléria)

Ritka májusi jelenségről, a behavazott Kékesről készített képeket az MTI munkatársa, Komka Péter.

Lencsevégen 

Köd Észak-Magyarországon (képgaléria)

Salgótarján felől készített néhány szép képet a ködben úszó tájról (Karancs csúcsa, Somoskői vár, Kékestető) az MTI munkatársa, Komka Péter.

Lencsevégen 

Virágzik a sziki kamilla a Hortobágyon

A népi gyógyászatban régóta ismert, de a gyógyszergyártásban és a kozmetikumok készítésében is használt sziki kamilla, más néven orvosi székfű (Matricaria chamomilla) virágzik a hortobágyi pusztán. A Hortobágyi Nemzeti Park területén gyűjtése ma már tilos vagy engedélyhez kötött.

Lencsevégen 

Találkozz Bobbal, a sérült karibi flamingóval

Jasper Doest „Találkozz Bobbal” című képsorozata nyerte a Sony World Press Photo 2019 első díját. Bob egy karibi flamingó, a holland Curaçao szigetéről, kinek élete drámai fordulatot vett, amikor egy szállodai ablakba repült, és komolyan megsérült.

Lencsevégen 

A nap képe: Napfelkelte Karancsságon

Az itt látható képeken a felkelő nap látszik a karancssági Szent István király templom környékéről 2019. április 21-én. A fotókat az MTI munkatársa, Komka Péter készítette.

Lencsevégen 

Fedezd fel! Csodás tavaszi virágzás a Pilisben

Ismered az ujjas keltikét? A pettyegetett tüdőfűt? A fürtös gyöngyikét? Hát az ösztörűs veronikát? És a csillagvirágot? Biztosan találkoztál már az itt látható tizenhat, a Pilisi Parkerdőben nyíló tavaszi virág mindegyikével – csak épp a nevüket nem ismered. Kellemes felfedezést a tavaszi virágok erdejében!