2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Év Természetfotósa 2016 nyertesei

A Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016 a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan ismét izgalmas versengést hozott. A pályázatra összesen több mint 3000 kép érkezett. A komoly elismerést jelentő díjakról a szakmai zsűri az utolsó fordulóba beválogatott, legjobbnak ítélt 125 mű értékelése alapján döntött. 

A beérkezett pályaművek a világ legkülönbözőbb helyein készültek! Természetesen ezúttal is a hazánkban, Erdélyben, Vajdaságban és a Felvidéken készült fotók domináltak, de idén érkeztek Alaszkától Angliáig, Balitól Csádig, Japántól a Galápagos-szigetekig, és még ezer különlegesebbnél különlegesebb helyszínről, sőt voltak pályázók, akik bolygónkat is „elhagyták”, és az Oltár csillagképből vagy a Messier 106 galaxisból „hoztak képet”. A zsűrizés ezúttal is a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. A teljes átláthatóság jegyében a képek elbírálásának első két fordulója az internet teljes nyilvánossága előtt zajlott, és a világ bármely pontjáról nyomon követhető volt az is, hogy melyik képre hány pontot adott az elismert szaktekintélyekből álló zsűri.

Az év természetfotója 2016-ban: Daróczi Csaba – Kék és narancs
Fekete-fehér természetfotók kategória győztese: Selmeczi Dániel –Szardíniákra vadászó delfinek 
Napnyugtától napkeltéig kategória győztese: Potyó Imre – A rigó hálószobája
Ifjúsági kategória győztese: Ceglédi Ádám – Bearanyozva
Ifjúsági kategória második helyezettje: Szekeres Levente – Udvarlás
Tájak kategória győztese: Ernie E. Suto – Az ezeréves fa
Neked ajánljuk
Jane Goodall Szegedre látogat Ég és Föld képgaléria, videón A nap képe: Tündér-tavi bonsai fenyő Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Tovább a forrásra: www.tripont.hu
Vissza
Hírfolyam