2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

"Boldog békeidők" - Téli képek 1907-ből

Sokfelé adós még az idei tél egy igazi havazással Magyarországon. A fortepan.hu megalapítói csodálatos munkájának köszönhetően mára közel 100.000 fotót találhatunk a régmúlt időkről az interneten – köztük a „boldog békeidők” hólepte valóságáról. A fortepan.hu képeiből válogatott összeállításunk 1907 havas Budapestjére repít vissza bennünket.

1.) Petőfi tér (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

2.) Az Erzsébet-híd, szemben a Rudas gyógyfürdővel (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

3.) Oktogon (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

4.) A régi Városház tér, háttérben a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia a Kígyó utca felől nézve (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

5.) A Vörösmarty – hajdani Gizella – tér, jobbra a Haas palota, szemben a Váci utca torkolata (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

6.) Andrássy út, háttérben a Hősök tere (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

7.) Deák Ferenc tér az evangelikus templom felől nézve, szemben az Erzsébet tér, jobbra a Kemnitzer, azaz „Két török” ház (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

8.) Délibáb utca 5. (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

9.) Kodály körönd, azaz „a” Körönd (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

10.) Jégpálya a Városligeti-tavon, háttérben a Vajdahunyad vára (a fotó adományozója: Schoch Frigyes)

12.) Fővám tér, a hajdani Ferenc József-, ma Szabadság-híd pesti hídfője, balra a Fővámpalota (a fotó eredete: Magyar Földrajzi Múzeum / Erdélyi Mór cége)

Neked ajánljuk
Gondolta volna? A budapesti a régió egyetlen karbonsemleges repülőtere A húszmillió éves magyar hasadék rejtélyes világa Videófelvételek az orosz településeket járó jegesmedvékről Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: fortepan.hu
Vissza
Hírfolyam