2019. április 20., Tivadar
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fehér 50 árnyalata, avagy aranyat hozott a hóbagoly

Tavaly nyáron nyerte el Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton „A Minim-owl” című, hóbaglyos sorozatával a Professional Nature/Wildlife kategória aranyérmét. Azzal a képsorozattal, amelyet kemény mínuszokban készített egy kanadai tájon.

„A képek Kanadában készültek, ahol az északi-sarkvidéki tundrákon élő, költő hóbaglyok a hideg teleken lehúzódnak Kanada déli, mezőgazdasági területeire, ahol a farmok közelében vészelik át a fagyos időszakot, mivel itt találják meg fő táplálékaikat: az egereket, pockokat, egyéb rágcsálókat. Mínusz 10-20 fokos hidegben, sokszor hóesésben, hófúvásban, ónos esőben, több napon át feküdtem a hóban, hogy minél több érdekes fényképet készíthessek e fotogén madárról. Ez alatt 12 hóbagoly került lencsevégre. A madarak kb. 3-4 hektárnyi területet birtokolnak, és villanyoszlopokról, magasabb kerítéspóznákról őrzik birodalmukat” – mesélt a képek születéséről a természetfotós Kércz Tibor.

Neked ajánljuk
Máté Bence kiállítása folytatódik Magyar győzelem a World Press Photo természetfotó kategóriájában Egy elszomorítóan izgalmas sorozat indult a Spektrumon Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében
Tovább a forrásra: ng.hu
Vissza
Hírfolyam