2018. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A fehér 50 árnyalata, avagy aranyat hozott a hóbagoly

Tavaly nyáron nyerte el Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton „A Minim-owl” című, hóbaglyos sorozatával a Professional Nature/Wildlife kategória aranyérmét. Azzal a képsorozattal, amelyet kemény mínuszokban készített egy kanadai tájon.

„A képek Kanadában készültek, ahol az északi-sarkvidéki tundrákon élő, költő hóbaglyok a hideg teleken lehúzódnak Kanada déli, mezőgazdasági területeire, ahol a farmok közelében vészelik át a fagyos időszakot, mivel itt találják meg fő táplálékaikat: az egereket, pockokat, egyéb rágcsálókat. Mínusz 10-20 fokos hidegben, sokszor hóesésben, hófúvásban, ónos esőben, több napon át feküdtem a hóban, hogy minél több érdekes fényképet készíthessek e fotogén madárról. Ez alatt 12 hóbagoly került lencsevégre. A madarak kb. 3-4 hektárnyi területet birtokolnak, és villanyoszlopokról, magasabb kerítéspóznákról őrzik birodalmukat” – mesélt a képek születéséről a természetfotós Kércz Tibor.

Tovább a forrásra: ng.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„A nap fotói” a National Geographicról A 2017-es év közönségdíjas természetfotója A Blue Planet-sorozat az ökoturizmus fellendülését szolgálja A börtön ablakába mégis besüt a nap? Az Alcatraz zöldenergiával üzemelő múzeummá változott A National Geographic Természetfotós díjának legjobbjai 2017-ben