2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kézből is esznek az írországi dámszarvasok

A civilben a vendéglátásban dolgozó Rádl László kikapcsolódásként készíti csodás képeit egy korábbi királyi vadászpark szarvasairól Írországban.

Az Írországban élő, 47 éves Rádl László amatőr fotós. Hobbiból, a maga szórakoztatására készít – elsősorban – tájképeket, de mindent lencsevégre kap, amit arra érdemesnek tart. – A vendéglátásban dolgozom, és ez a munka eléggé mozgalmas, ezért a szabadidőmben szeretem a nyugalmat. Azért választottam a tájfotózást, mert a természetben megtalálom a lehetőséget arra, hogy feltöltődjek – mondta a sokszinuvidek.hu érdeklődésére.

Az amatőr fotós már több alkalommal felkereste a dublini Phoenix Parkot, ahol legszívesebben a szarvasokat fotózza. Mint ismeretes, az eredetileg királyi vadászparkként létesült területet 1747-ben nyitották meg a nagyközönség számára, és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Mivel a park teljesen körbe van kerítve, számos állat él itt teljesen szabadon, köztük nagy számban dámszarvasok.

– Ezek az állatok teljesen szelídek. Senki sem bántja őket, ezért akár kézből is elfogadják az eledelt – említette Rádl László. Noha etetni tilos őket, azért az emberek gyakran visznek nekik almát vagy répát, amit különösen szeretnek.

Neked ajánljuk
Erősnek ígérkezik az idei hülyeállatfotó-verseny (képgalériával) Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből Ünnepeljük Beethovennel a környezetvédelmi világnapot Megtévesztéssel csalogatja a méheket a piros madársisak Nem tudjuk elképzelni kávé nélkül az életet, pedig húsz éven belül luxuscikké válhat
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.hu
Vissza
Hírfolyam