2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Behavazott fészkét látva nagyon meglepődött Tóbiás, a fekete gólya

A Magyar gólya webkamerák Facebook oldal szerint Tóbiás, a fekete gólya péntek délután megérkezett a fészkébe, Keselyűsre, Gemencre, de nem egészen az fogadta, amire számított. „Sötétedéskor azt lehetett látni, hogy ácsorog a nagy hóban a fészek megmaradt részén” - írják.

Hazatértét követően behavazott fészkét fürkészi tanácstalanul Tóbiás, a gólya Fotó: A Magyar gólya webkamerák Facebook oldala

Tóbiás nem csak abban rekorder, hogy rendszeresen a legelsőként érkezik haza, de 19 évével ő a legöregebb ismert, vadon élő, fekete gólya az országban.

A Gemenc Zrt. közleménye szerint a gólya péntek délután 5 órakor szállt le, a megérkezést élő internetes adásban követhették az érdeklődők. Tóbiás párja, Sára március közepén szokott megérkezni. Az elmúlt 4 évben 10 fiókát neveltek fel a fészekben, amely idén télen erősen megrongálódott, így a következő hetek kérdése, hogy újjáépítik-e vagy készítenek egy újat máshol.

A megérkezés pillanatai...
Neked ajánljuk
Turisták is felkeresik a virágzó pilisborosjenői levendulamezőt (képgaléria) Újra benépesül a Természet Operaháza A „Bereg tüdeje”, a Bockerek-erdő A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Itt a klímatudatos bankkártya
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam