2020. február 26., Edina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Turista Magazin fotópályázata mindenkinek szól

Január végén jelentettünk meg egy összeállítást a turistamagazin.hu fotópályázatának díjnyertes téli képeiből. Azóta a honlapon már az is megjelent, hogy melyik hónapban milyen témában jelentkezhet bárki a saját természetképeivel a „Hónap Fotója” pályázaton.

A februári hónapra meghirdetett „Színek a télben” témára beküldött fotók közül a Turista Magazin szerkesztősége az alábbi, alkonyatkor készült képet emelte ki. A sötétségbe burkolózó, deres pilisi táj látványát az égboltra bekúszó színes felhők teszik barátságosabbá. Köszönjük a képet Györe Lászlónak, aki ezzel elnyerte a Hónap Fotója címet és az egyéves Turista Magazin-előfizetést. Gratulálunk!

Döre László: Deres rengeteg

„Az Országos Kéktúrán haladtunk egy barátommal a Nagykovácsi és Piliscsaba közti szakaszon. Negyedórával sötétedés előtt értünk e dérrel borított tisztásra. Amint elénk tárult ez a csodás látvány, a fényképező szinte magától dolgozott.”

A márciusra meghirdetett „Turistaszállás” témára beérkezett képek közül egy csigaházból kibújó bodobács nyerte el legjobban a szerkesztőség tetszését. Így a Hónap Fotója címet és az egyéves Turista Magazin-előfizetést Marjovszky István kapja az ötletes fotójáért.

Marjovszky István – Menedékház lakója

„Bár ez a bodobács nem valódi turista, mégis egy ideig megszállt ebben a csiga lakta menedékházban. A bodobácsok a hideg napokat a földben töltik, de száraz, napos időben a széltől védettebb déli oldalon elég sokan előjönnek melegedni. Ezt a példányt Nádasdladányban, egy hosszabb ideje elhanyagolt, lakatlan telken kaptam lencsevégre.”

A fotópályázat témái 2018-ban:

február (beküldési határidő: január 12.) – Színek a télben

március (beküldési határidő: február 12.) – Turistaszállás

április (beküldési határidő: március 12.) – Tavaszi zsongás

május (beküldési határidő: április 12.) – Hajnali fények

június (beküldési határidő: május 12.) – Élet a Kéken (Képek a Országos Kéktúra útvonalán)

július-augusztus (beküldési határidő: június 12.) – Mezők világa

szeptember (beküldési határidő: augusztus 12.) – Vonalak, formák, minták a természetben

október (beküldési határidő: szeptember 12.) – Vadélet

november (beküldési határidő: október 12.) – Éjszakai táj

december (beküldési határidő: november 12.) – Fekete-fehérben

Részletes információk a pályázás módjáról a turistamagazin.hu honlapon a Fotópályázat menüben olvashatóak.

Neked ajánljuk
Varázslatos Magyarország: új fotós és természetvédelmi magazin Meteorraj és sarki fény egy képen Veszekedő madarak (képsorozat) A sokoldalú tyúktoll: lehet festővászon, hőszigetelő vagy lámpaernyő Az erdők ötödét elpusztították a bozóttüzek Ausztráliában
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam