2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Máté Bence természetfotóiból nyílt kiállítás Szegeden

Az ismert természetfotós felvételeit naplemente után érdemes megcsodálni a Szeged központjában található Klauzál téren. A fotók egyedi, LED-es megvilágítást kaptak. A szabadtéri tárlat egy jövő évi, hazai kiállításturnét készít elő.

Az elmúlt több mint tizenöt év képanyagából válogatott ki hatszáz fényképet Máté Bence természetfotós, amelyeket tizenöt paravánon, egy hazai kiállításturnén mutat be 2019-ben. Az első tesztparaván a szegedi Klauzál téren fogadja a járókelőket július 18-tól szeptember végéig. A felvételeket naplemente után érdemes megtekinteni, mivel egyedi, LED-es megvilágítást kaptak, ezért sötétben kelnek csak igazán életre.

Fotó: Máté Bence

Máté Bence a Délmagyar.hu portálnak elmondta, hogy másfél éve tervezik ezt a projektet: a fotókról 15 céggel készíttettek nyomatokat, hogy színhelyesek legyenek, vagyis azt láthassa a közönség, amit a fotós látott a felvételek készítésének pillanatában. A kiállítás koncepciójával kapcsolatban elhangzott, minden paraván külön színvilágot kap, így más és más hangulatot áraszt.

Neked ajánljuk
Leopárdok születtek Gyöngyösön (képgaléria) Jégvirágok ezrei nyíltak Oroszországban (képgaléria) Magyar fotós is díjat nyert a vicces természetképével a The Comedy Wildlife pályázatán A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam