2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hajnali képek

Úgy adódott, hogy a Turista című magazin idei „A hónap fotója” sorozatában háromszor is hajnali természetfotók lettek a nyertesek. Három kép, három vallomás a természet szeretetéről.

Rajki Róbert: Harmatos hajnal („Hajnali fények” témában)

A kardoskúti Fehér-tó főleg a daruvonulásról és a gazdag élővilágáról ismert, engem viszont a hely hangulata és a fények játéka fogott meg igazán. Ezt a képet április elején készítettem, alig vártam, hogy kitisztuljon az ég, és végre jó idő legyen. Szeretem, amikor kora reggel a felkelő nap fényében megcsillannak a réten a harmatcseppek.

Czigány Dávid: Első fények („Mezők világa” témában)

Hobbim, a fotózás, lehetőséget kínál a fényképezőgép lencséjén keresztül bemutatni a természet szépségét, a tájak és évszakok változatosságát, ahogyan én látom azt. Az Első fények című képem június elején, hajnalban készült a szigetközi Máriakálnokon, megörökítve egy új nap kezdetét.

Csipor Enikő: Kötéltánc („Vonalak, formák, minták a természetben” témában)

Nagyon szeretem a nyári, kora őszi hajnalokat. A harmatos fűben az ébredő fények között csodákra lehet lelni. Ilyenkor az aranyló hajnal apró gyöngyöket fűz a pókhálók selymére, de mindez rövid ideig tartó varázslat, a nap hamarosan felissza őket. Egy ilyen hajnalon lettem figyelmes erre a szokatlan látványra.

Neked ajánljuk
Rendkívüli algásodás a Balaton délnyugati részén (képgaléria) Magyar természetfotósok sikere Olaszországban Csónakázás a föld alatt (képgalériával) Jó hír, hogy hosszú idő után idén kisebb lesz az ózonlyuk (videókkal) Környezetbarát textilkollekciót vezet be a Lidl
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam