2018. december 19., Viola
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fődíjas lett a magyar természetfotós

A 14. OASIS Photo Contest nemzetközi természetfotó pályázat szeptemberi díjátadóján Kércz Tibor vehette át Sztúpa című fotójáért az Emlős kategória 1. helyezését, és  a pályázat abszolút fődíját is ő kapta. A zsűri 66 ország több mint 24 000 beérkezett képéből választotta ki ceyloni makákós fotóját.

Tibor rendszeresen indul nemzetközi fotópályázatokon, és több komoly díjjal is büszkélkedhet. 2017-ben például kategóriagyőztes lett jégmadaras fotójával a WildlifePhoto.com pályázatán, és neki ítélték Az év legviccesebb fotója címet is a The Comedy Wildlife Photography Awardson.

A letisztult kompozíciójú, high-key hatású díjnyertes kép a Srí Lanka-i buddhizmus bölcsőjében készült, Mihintale zarándokhely egyik sztúpájánál. A makákók teliholdkor nyüzsögnek itt a legtöbben, mert a zarándokok ilyenkor sok-sok lótuszvirággal kedveskednek Buddhának, amiket a sztúpák, azaz dagobák mellett helyeznek el. A majmok pedig nagyon kedvelik ennek a virágnak a magját, így végül ők lakmároznak be a Buddhának szánt ajándékokból.

Kércz Tibor nyertes képe mellett a fődíjért járó trófeával a kezében Fotó: turistamagazin.hu
Neked ajánljuk
Utazás a jegesmedvék csodás birodalmába – George Turner fotói A nap képe: Környezetszennyezés Macedóniában Agresszívvé váltak az indiai városokban az élőhelyükről kiszorított majmok A szmog akadályozza a napenergia térnyerését? El fog tűnni a krumpli Magyarországról a klímaváltozás miatt?
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam