2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

25 év legszebb magyar természetfotói

Egyre gyakrabban hallhatunk arról, hogy külföldön a magyar fotósok híresebbek, mint a magyar festők vagy képzőművészek. De a fotóművészeten belül is van egy művészeti ág, a természetfotózás, amely minden másnál eredményesebb. A 25 év legszebb magyar természetfotóit bemutató tárlaton először látható az eddigi összes alkotás, ami elnyerte Az Év Természetfotója címet.

A Magyar Természetfotósok Szövetsége, a naturArt eddig 25 alkalommal rendezte meg a szakma legnagyobb megmérettetését, Az Év Természetfotósa pályázatot. Ez az a verseny, amelyet minden fotós meg akar nyerni, s amely szigorú követelményrendszerével, a világon elsőként bevezetett teljesen transzparens (online követhető a világ bármely pontjáról) zsűrizési módszerével

a térség legnagyobb természetfotós pályázatává vált.

A Magyar Nemzeti Múzeumban október 23-ig látható naturArt25 – 25 év legszebb magyar természetfotói kiállításon az elmúlt 25 évben Az Év Természetfotója megtisztelő címet elnyert képek mind láthatók, jól bemutatva, hogy a műfaj milyen változásokon ment keresztül.

A tárlat olyan képeket is bemutat, amelyek a világ nagy pályázatain is nyertek,

közülük is kiemelkedik Máté Bence Árnyjáték című alkotása, ami a világ legjobb természetfotója lett 2010-ben Londonban.

A Magyar Természetfotósok Szövetsége gondozásában megjelent a kiállítás képeit bemutató gyönyörű fotóalbum is, amelyben „haza lehet vinni” ezeket a csodálatos alkotásokat. Ízelítő a tárlatból:

Máté Bence: Lépéselőny

Daróczi Csaba: Szeánsz

Gyarmati Csaba: Hungarikum

Potyó Imre: Téli szárnyak

Neked ajánljuk
A varázslatos téli Hargita és a Bucsin-tető (képgaléria) Csodás napfelkeltével indult az év második napja (videó és képgaléria) A Nagybörzsöny téli ölelésében (videó) Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: mnm.hu
Vissza
Hírfolyam