2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Repülőgépotthon az erdőben

Oregonban, a Portland melletti erdőben nem mindennapi látvány fogadja az arra járókat: egy keskenytörzsű utasszállító repülőgép. Bár nem roncs, felszállásra már nem alkalmas. Bruce Campbell nyugalmazott villamosmérnök otthona. Íme képgalériában és videókon a sajátságos „ház”.

Campbell 2002-ben szerezte meg a leharcolt gépet, és azóta folyamatosan dolgozik rajta, hogy otthonossá tegye. A tulajdonos „madárkámnak” becézi a házát, amelyen igyekszik minél kevesebbet változtatni. Inkább arra törekszik, hogy az eredeti berendezési tárgyaknak használható funkciót találjon. Mosógépe például a repülőgép egykori vízvezetékére kapcsolódik rá, a szárnyak nyaranta napozóteraszként működnek, a pilótafülke pedig remek hely az elmélkedésre, olvasásra.

Campbell évente fél évet tölt a fedélzeten, az év másik felében utazgat. Sok időt tölt Japánban, ahol újabb lehetséges repülőotthonok után kutat. Honlapján is arról a meggyőződéséről vall, hogy a kiszuperált repülőgépeket nem szabadna veszni hagyni, mert valamennyit csodálatos otthonná lehetne alakítani, ahol nagyszerűek a fények, remek a klíma, és rengeteg a rakodófelület. A repülőgép renoválása 200 ezer dollárba (56 millió forintba) került. (Fotók: airplanehome.com, themobileinstinct.com)

Videón is megtekinthető a sajátságos otthon:

Neked ajánljuk
Panelház, kicsit másképp... Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Erdővarázs a Szabadság téren Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Tudóscsoportok százai foglalkoznak gyógyszermaradványok elleni védekezéssel
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam