2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar fényképészé a világ egyik legszebb asztrofotója

A Greenwichi Királyi Obszervatórium nyilvánosságra hozta a világszerte népszerű, évente meghirdetett csillagászati fotópályázatának eredményét, amelynek célja, hogy megtalálják a kozmoszról készített legszebb, leglátványosabb felvételeket. A kategórianyertesek között magyar fotós is található.

A 2018-as év abszolút győztese, a tízezer fontos pénzjutalom nyertese Brad Goldpaint az Amerikai Egyesült Államokból. Lélekemelkedés című lenyűgöző képét az amerikai Moab városa mellől készítette.

Amint a félhold felkelt, bevilágította a megfigyelőpontunk alatt elterülő, valószínűtlenül hatalmas dombos-hegyes vidéket. (…) Az Androméda-köd, a félhold, a Tejútrendszer és a fotós maga alkotja az éjszakai égbolt megörökítőjét munka közben mutató elbűvölően harmonikus portrét

– jellemzi Brad a képet.

Brad Goldpaint: Lélekemelkedés Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Az Égi tájképek kategóriában Szémár Ferenc érdemelte ki az első helyet Cirkumpoláris című felvételével.

Szémár Ferenc: Cirkumpoláris Forrás: sokszinuvidek.24.hu
Neked ajánljuk
A 2019-es nemzetközi asztrofotó-pályázat kategóriagyőztes képei (képgaléria) A 2019-es nemzetközi asztrofotó-pályázat kategóriagyőztes képei (képgaléria) Az Európai Űrközpont 2015-ös műholdfelvétele hazánkról (videó) Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam