2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Százezer műanyag zacskóból készítették el a Holt-tenger térképét

Százezer műanyag zacskókból készítették el a Holt-tenger térképét Nepál fővárosában, Katmanduban.

Az akció résztvevői ezzel a világ tengereinek szennyezésére akarják felhívni a figyelmet, egyben rekordot is fel akartak állítani. 150 önkéntes vett részt a munkában, amelynek során a hónapok alatt összegyűjtött és válogatott színes zacskókat egy 20 méter hosszú és öt méter magas, a Holt-tenger hosszúkás alakját idéző fémszerkezetre erősítették. 

Forrás: AFP news agency/youtube.com

Az „egy Holt-tenger elég nekünk”-mottóval megvalósított projekt arra akarja felhívni a figyelmet, hogy csökkenteni kell a műanyaghulladékot

– mondta el Surgeon BC, az akciót szervező nepáli Stem Foundation munkatársa. „Reméljük, hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a tengerek tiszták maradjanak, és ne váljanak halott tengerekké” – tette hozzá. 

A műanyagból készített szobrok rekordját eddig egy 2012-es „alkotás” tartotta: 200 ember 68 ezer zacskóból alakított ki Szingapúrban egy polipformát. A nepáli önkéntesek remélik, az akciójukról készített videó segítségével bekerülhetnek a Guinness Rekordok Könyvébe.

Neked ajánljuk
A műanyagszennyeződés csúszós terep A marha útja (rajzfilm) Modern külső, jól bevált belső Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam