2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Utazás a jegesmedvék csodás birodalmába – George Turner fotói

Karrierje során George Turner természetfotós már számos alkalommal bizonyította, hogy remek szeme van ahhoz, hogy a legintimebb valójukban kapja lencsevégre a legkülönfélébb állatokat, a csimpánztól az oroszlánig. Legutóbbi útja Kanadába, a jegesmedvék csodálatos világába vezetett.

A manitobai Churchillt a „jegesmedvék fővárosának” nevezik: a kanadai kisváros a Hudson-öböl partján fekszik, éppen olyan területen, ami keresztezi a jegesmedvék vándorlási útvonalát. A fehér bundás állatok itt várják meg minden ősszel, hogy a Hudson jege eléggé megfagyjon ahhoz, hogy átkeljenek rajta. 

Turisták tízezrei érkeznek a városba minden évben, hogy az e célra kialakított tundrajárókon testközelből csodálhassák meg ezeket a különleges csúcsragadozókat. Turner évek óta szeretett volna sorozatot készíteni ezekről az állatokról, nem sokat gondolkodott tehát, amikor a Churchill Wild – a világ egyetlen olyan szervezete, amely sétálós túrákat is szervez a jegesmedvék közé – felajánlotta számára, segít neki igazán közel kerülni ehhez a veszélyeztetett fajhoz.

Az általános vélekedéssel szemben a jegesmedvék hihetetlenül nyugodt, társaságkedvelő állatok. Egyetlenegyszer sem éreztük magunkat fenyegetve, megtiszteltetés volt, hogy bebocsátást nyújtottak az otthonukba

– meséli Turner az életre szóló élményről. 

Fotók: George Turner A képek forrása: mymodernmet.com
Neked ajánljuk
Nyuszi ül a fűben – meg fut, meg birkózik, meg játszik (képgaléria) A nap képe: Madárpihenő A színpompás tojások a madárvilágban sem ismeretlenek Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam