2019. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Aprócska könyvtár egy kivágásra ítélt 110 éves fa törzsében (videóval)

Az idahói Coeur d’Alene városkában egy több mint 100 éves fából alakított ki egy aprócska könyvtárat a fa mellett lévő ház művész tulajdonosa. Sharalee Armitage Howard azután döntött a kivételes közösségi könyvtár létrehozásáról, hogy az öreg fa megbetegedett, sorra törtek le az ágai, és a hatóság kivágásra ítélte.

A művész szándéka az volt, hogy valamilyen módon megmaradjon a matuzsálem nyoma, és megmentse belőle azt, ami megmenthető. Szándéka kivitelezéséhez a Little Free Library elnevezésű szervezet segítségét kérte. A mozgalom lényege (melyről a cikk végén videók láthatók), hogy mindenki számára elérhető helyen levő, ingyenes könyvcserélő pontokat hoznak létre a közösség összefogásával, így tartva életben a könyvek és az olvasás szeretetét.

A világ 88 országában már több mint 75 000 ilyen közösségi becsületkönyvtár található, s közülük minden bizonnyal az idahói az egyik legkülönlegesebb. Tavasztól a minikönyvtár még szebb látványt nyújt majd, mert Sharalee azt tervezi, hogy  színpompás évelő virágokkal fogja körbeültetni a könyvtáracskát.

Fotók: erdekesvilag.hu, youtube.com

Videó a könyvtáracskáról:

Videók a Little Free Library mozgalomról:

Neked ajánljuk
Fák, amelyek túlélték a hirosimai atombomba-támadást Az évszakok tünékeny szépségéről Ehető kávéspoharakkal a szemét ellen Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: erdekesvilag.hu
Vissza
Hírfolyam