2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hónap fekete-fehér és téli képei

A Turista Magazin minden hónapban meghirdeti természetfotóversenyét. A december-januári alkalommal a „Fekete-fehérben”, februárban pedig a „Téli tájkép” volt a megadott téma. Itt látható a két díjnyertes fotó.

A „Fekete-fehérben” című téma népszerűségét a nagyszámú beérkezett kép mutatja. A fotográfia egyik legkifejezőbb változata színek nélkül, csak a forma és a fény-árnyék hatások segítségével rajzolja ki a megörökítendő témát. Az erős mezőnyből a Turista Magazin szerkesztősége ezt az Alacsony-Tátrában, a Liptómáriai-víztározónál készült tükröződő tájképet emelte ki:

Nagy Ferenc: Tükröződés – „A szimmetria motivált a kép elkészítésében. A fotózás körülményei nem voltak túlságosan kedvezők a meredek és csúszós hegyoldal miatt, de a vízben visszatükröződő táj látványa mindezekért kárpótolt. Az volt az érzésem, mintha a természet egy homályos, görbe tükörben nézné magát.”

A 2019-es évet nyitó „Téli tájkép” témában rengeteg havas-jeges fotót kapott a szerkesztőség, amelyeket készítőik túrázásaik során kaptak lencsevégre. A zsűri ezt a levegőből készült, izgalmas kompozíciójú képet emelte ki, amelyen a hóval fedett fenyőerdő látványát egy színes hőlégballon bolondítja meg:

Tóth László: Hajtűkanyar – „Volt szerencsém Ausztriában egy hőlégballon-fesztiválon részt venni. Reggelente a felszállóban mindig nagy a nyüzsgés, és általában irtó hideg van. Aztán a start után minden elcsendesedik, kitárulnak a dimenziók. Marad a 100% élmény. Egy dologra koncentrálok: meg ne feledkezzek a fényképezőgépről.”
Neked ajánljuk
Hópelyhek csodálatos kavalkádja (képgaléria) A varázslatos téli Hargita és a Bucsin-tető (képgaléria) Az Időkép 10 leglátványosabb webkamera-felvétele 2020-ból (videó) Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam