2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az év vadvilágfotója – 2018 közönségdíjas képei

A londoni Természettudományi Múzeum Wildlife Photographer of The Year 2018 fotóversenyére több mint 95 országból érkezett 45 ezer fotó. A kiemelt 25 fotó közül a közönség is szavazhatott, és elismerésben részesült Máté Bence három afrikai vadkutyakölyökről készült képe is. Íme, a közönségdíjas fotók, és egy válogatás további érdekes pillanatokról a vadvilágból. 

David Lloyd, Új-Zéland: Testvéri kötelék (Győztes fotó)

Ez a két felnőtt hím oroszlán – valószínűleg testvérek – 30 másodpercig arccal dörzsölte egymást, mielőtt letelepedtek. A legtöbb embernek soha nincs lehetősége arra, hogy tanúja legyen ilyen állati érzékenységnek. A fotós David Lloyd azt mondta: megtiszteltetés volt számára, hogy egy ilyen pillanatot megörökíthetett.

Matthew Maran, Egyesült Királyság: Róka találkozik rókával (Díjazott fotó)

Maran már több mint egy éve fényképez észak-londoni otthona közelében lévő rókákat. Számtalan óra és sok sikertelen kísérlet után a kitartás megmaradt, s egy alkalommal ezt a pillanatot sikerült elcsípnie.

Wim van den Heever, Dél-Afrika: Három király (Díjazott fotó)

Van den Heever ezekkel a királypingvinekkel találkozott a tengerparton a Falkland-szigeteken, napkeltekor. Elragadta a pingvinek lenyűgöző párzási viselkedése: a két hím folyamatosan mozgott a nőstény körül úgy, hogy a lábaikkal próbálták akadályozni a másikat.

Justin Hofman, Egyesült Államok: A jegesmedve harca (díjazott fotó)

Hofman azt mondja, hogy az egész testét átjárta a bánat, miközben ezt az éhező jegesmedvét figyelte, ahogy lassan felállt. Egy elhagyatott vadásztáborban, a kanadai sarkvidéken készítette a fotót. Az egyre ritkuló és egyre csökkenő jégmezőkön túl a jegesmedve nem tud élelmiszert keresni.

Máté Bence, Magyarország: Egy játék, három kutya (díjazott fotó)

Míg a felnőtt afrikai vadkutyák (hiénakutyák) kegyetlen gyilkosok, a kölykök aranyosak és egész nap játszanak. Máté ezeket a testvéreket Mkuze-ban, Dél-Afrikában fényképezte le. Mindannyian egy impala lábával akartak játszani, és három irányba próbálták húzni.

Anna Henly, Nagy-Britannia: Elszigetelt

Federico Veronesi, Kenya: Csapda

David Lloyd, Nagy-Britannia: A hegyi gorilla pihenője

Phil Jones, Nagy-Britannia: Minden, ami megmaradt

Connor Stefanison, Canada: Családi portré

David Barrio, Spanyolország: Kagyló közelkép

Pedro Carillo, Spanyolország: Félénk

Eduardo Blanco Mendizabal, Spanyolország: Festett vízesés

Audun Lie Dahl, Norway: Jég és víz

Tin Man Lee, Egyesült Államok: Vörös, ezüst és fekete

Antonio Leiva Sanchez, Spanyolország: A denevér virrasztása

rob blanken, hollandia: Egyedülálló csőr

Konstantin Shatenev, Oroszország: A kihúzás

Neked ajánljuk
Csodás napfelkelte Nógrádban Készül az egyetlen, mérvadó lista a Föld valamennyi fajáról Különleges szobrok idézik meg a vadonélő állatok szépségét A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: theguardian.com
Vissza
Hírfolyam