2020. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar győzelem a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában. A magyar természetfotós fényképén levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe.

A fotó tavaly áprilisban készült az erdélyi Kovászna megyében, és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon sok, párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra gyakran úgy, hogy az állat még él.

Máté Bence: Túlélési ösztön Fotó: MTI/AP/World Press Photo Alapítvány/Máté Bence

A 34 éves, számos nemzetközi természetfotós díjat nyert Máté Bence mintegy hatszáz felvételéből márciusban nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, majd a tárlat országos turnéra indult. Április végéig Debrecenben, május 3-tól 10-ig Gödöllőn, június 13-tól július 7-ig Egerben, július 11. és augusztus 4. között Keszthelyen, augusztus 8. és szeptember 8. között Szegeden, szeptember 12-től október 6-ig Győrben, október 10. és november 3. között pedig Miskolcon lesz látható.

Neked ajánljuk
Róka a városban (képgaléria) National Geographic: A nap képei (képgaléria) Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából ITM: Az eredményes klíma- és természetvédelem kulcsszereplői a fiatalok 45 éves a Kiskunsági Nemzeti Park
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam