2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Micsoda kapás! Kifogtak egy kék homárt!

Alig hittek a szemüknek a halászok Nyugat-Walesben. Ritka szép pillanat kifogni egy kék homárt. A genetikai mutáció okozta káprázatos szín kétmillió állatból egynél fordul elő.

Tim Harrison, hajóskapitány és társasága április elején bukkant a lenyűgöző állatra egy mérföldre Newquay városától. Csodálattal néztek a kék homárra.

„Soha nem láttunk még ilyen gyönyörű, zafírkék színű homárt. Még az antennája is kék. Egy magánhajózás során került a hálónkba. Ámulattal néztem. Fantasztikus pillanat volt, micsoda kapás!” – mondta a kapitány.

A kivételes kék színű homárt lefényképezték, és visszaengedték a tengerbe Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Csak akkor fogta fel, milyen ritka kapása volt, amikor visszatért a szárazföldre.

„Fogalmam sem volt arról, milyen ritkaságnak számít a kék homár. Szabadon engedtük, és most ott van valahol a tengerben.”

Nem lehet túl sűrűn ilyen egzotikus színű homárt látni. Ennek ellenére nemrég feltűnt még egy hasonló, ugyancsak Angliában, North Shields város közelében.

A legtöbb homár barna, zöldesbarna vagy szürke színű Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Becslések szerint minden kétmilliomodik homárnak van ilyen elkápráztató zafírkék színe, amit egy genetikai mutáció okoz.

Van azonban olyan is, amely még ennél is ritkábbnak számít. Ez a sárga páncélú homár, minden 30 milliomodik lesz sárga színű. Az élen pedig az albínó homár áll, egyetlen jut minden 100 millió fajtársára.

Neked ajánljuk
Az ember a felelős az óriásalka kipusztulásáért Alaposan odapörkölnek a körkörös gazdaságnak Az évszakok tünékeny szépségéről Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam