2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Micsoda kapás! Kifogtak egy kék homárt!

Alig hittek a szemüknek a halászok Nyugat-Walesben. Ritka szép pillanat kifogni egy kék homárt. A genetikai mutáció okozta káprázatos szín kétmillió állatból egynél fordul elő.

Tim Harrison, hajóskapitány és társasága április elején bukkant a lenyűgöző állatra egy mérföldre Newquay városától. Csodálattal néztek a kék homárra.

„Soha nem láttunk még ilyen gyönyörű, zafírkék színű homárt. Még az antennája is kék. Egy magánhajózás során került a hálónkba. Ámulattal néztem. Fantasztikus pillanat volt, micsoda kapás!” – mondta a kapitány.

A kivételes kék színű homárt lefényképezték, és visszaengedték a tengerbe Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Csak akkor fogta fel, milyen ritka kapása volt, amikor visszatért a szárazföldre.

„Fogalmam sem volt arról, milyen ritkaságnak számít a kék homár. Szabadon engedtük, és most ott van valahol a tengerben.”

Nem lehet túl sűrűn ilyen egzotikus színű homárt látni. Ennek ellenére nemrég feltűnt még egy hasonló, ugyancsak Angliában, North Shields város közelében.

A legtöbb homár barna, zöldesbarna vagy szürke színű Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Becslések szerint minden kétmilliomodik homárnak van ilyen elkápráztató zafírkék színe, amit egy genetikai mutáció okoz.

Van azonban olyan is, amely még ennél is ritkábbnak számít. Ez a sárga páncélú homár, minden 30 milliomodik lesz sárga színű. Az élen pedig az albínó homár áll, egyetlen jut minden 100 millió fajtársára.

Neked ajánljuk
Ez nem egy pokémon, hanem egy valódi állat In Nomine Terra Calens – A melegedő Föld nevében Az élet kódja – Titokzatos kvantumok MNB: hasznos beavatkozás a népegészségügyi termékadó Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam