2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Micsoda kapás! Kifogtak egy kék homárt!

Alig hittek a szemüknek a halászok Nyugat-Walesben. Ritka szép pillanat kifogni egy kék homárt. A genetikai mutáció okozta káprázatos szín kétmillió állatból egynél fordul elő.

Tim Harrison, hajóskapitány és társasága április elején bukkant a lenyűgöző állatra egy mérföldre Newquay városától. Csodálattal néztek a kék homárra.

„Soha nem láttunk még ilyen gyönyörű, zafírkék színű homárt. Még az antennája is kék. Egy magánhajózás során került a hálónkba. Ámulattal néztem. Fantasztikus pillanat volt, micsoda kapás!” – mondta a kapitány.

A kivételes kék színű homárt lefényképezték, és visszaengedték a tengerbe Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Csak akkor fogta fel, milyen ritka kapása volt, amikor visszatért a szárazföldre.

„Fogalmam sem volt arról, milyen ritkaságnak számít a kék homár. Szabadon engedtük, és most ott van valahol a tengerben.”

Nem lehet túl sűrűn ilyen egzotikus színű homárt látni. Ennek ellenére nemrég feltűnt még egy hasonló, ugyancsak Angliában, North Shields város közelében.

A legtöbb homár barna, zöldesbarna vagy szürke színű Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Becslések szerint minden kétmilliomodik homárnak van ilyen elkápráztató zafírkék színe, amit egy genetikai mutáció okoz.

Van azonban olyan is, amely még ennél is ritkábbnak számít. Ez a sárga páncélú homár, minden 30 milliomodik lesz sárga színű. Az élen pedig az albínó homár áll, egyetlen jut minden 100 millió fajtársára.

Neked ajánljuk
Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Leonardo DiCaprio új dokumentumfilmjében megmutatja a hadsereget, amely megmentheti a Földet (videóval) Nyári estékre... Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam